Vertrek Sabine Koebrugge


Vertrek als Fractievoorzitter VVD Stad Groningen:

SABINE KOEBRUGGE WORDT PA BARBARA VISSER

31 oktober 2017

Sabine Koebrugge vertrekt als fractievoorzitter van de VVD Stad-Groningen. Zij is gevraagd om Persoonlijk Assistent (PA) te worden van Barbara Visser, die nieuwe Staatssecretaris van Defensie. Groningen verliest daarmee een zeer getalenteerde, doortastende en onvermoeibare politica.

Ze gaat per direct in den Haag aan de slag. De Gemeenteraadsfractie moet daardoor spoorslags op zoek naar een nieuwe Fractievoorzitter. Ook wordt de eerste opvolger op de lijst, Elisabeth Akkerman, geïnstalleerd als raadslid. De VVD Groningen verwacht nog deze week de opvolger voor Sabine bekend te kunnen maken. Al zal het niet eenvoudig worden om Sabine te doen vergeten.

Met het vertrek van Sabine verliest Groningen een politica die haar sporen in de Groninger gemeentepolitiek heeft verdiend. Na een carrière in de JOVD – waar ze het tot landelijk voorzitter schopte – werd ze in 2010 Raadslid voor de VVD. Toen Joost van Keulen in 2012 wethouder werd nam ze de rol van Fractievoorzitter van hem over. Daarnaast was Sabine ook nog Regionaal Campagnecoach voor de aanstaande verkiezingen.
 
Sabine Koebrugge stond bekend als een zeer betrokken en daadkrachtig politica. Als Fractievoorzitter hield ze alles scherp in de gaten, voerde ze duidelijk de regie en onderhield ze binnen en buiten de partij vele contacten. Met name de kabelbaan, de problematiek rond de gaswinning en de gemeentefinanciën waren dossiers waar ze veel energie in heeft gestoken.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, tips of klachten? Neemt dan contact op met het bestuur.

Bestuur
Statuten &Huishoudelijk Regelement
Disclaimer

NIEUWSBRIEF

Overzicht van nieuwsbericht artikelen

Achtergrond en meningen

Overzicht artikelen

Archief


Aankomende evenementen

Geen evenementen


Agendapunt doorgeven

Naar volledige agenda