TAART VAN DE STATEN

initiatief van de Drentse Statenfractie

TAART VAN DE STATEN

De ondergrens voor een haalbare business case is hiermee behaald en de aanleg kan van start. Een geweldig resultaat dankzij de inzet van vele vrijwilligers. De Statenfractie van de VVD in Drenthe zet deze vrijwilligers graag in het zonnetje. Omdat het voor marktpartijen veelal niet rendabel is om in buitengebieden glasvezel aan te leggen, proberen we in Drenthe met de inzet van vele bewonersinitiatieven de aanleg toch voor elkaar te krijgen. Snel internet is immers overal, en zeker ook op het platteland, onmisbaar. Of het nu gaat om huiswerk maken, je bedrijf runnen, thuis te werken of gebruik te maken van digitale ondersteuning van de zorg. Nu en in de toekomst.

De ‘Taart van de Staten’ is een initiatief van de Drentse VVD Statenfractie. Vooral gericht op mensen en bedrijven die zich positief onderscheiden voor de Drentse economie. Elke maand wordt er eentje uitgereikt. Waarbij de Statenleden ook gelijk in gesprek gaan met de ondernemers. Zodat er geleerd kan worden van zowel de succesfactoren als de eventuele knelpunten.

Eerdere taarten gingen naar Jyve Koeriers in Borger, dat volop werk biedt aan mensen zonder diploma’s en naar Resato in Assen, koploper in waterstoftechnologie. Naar Bats Uitzendbureau dat zich inzet voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, en naar NHL/Stenden University for Applied Sciences in Emmen, waar studenten worden voorbereid voor een glansrijke carrière in de techniek.

Ook een tip voor de taart? Laat het ons weten: w.meeuwissen@drentsparlement.nl