NIEUWE VOORZITTER CLUB VAN 100 GRONINGEN

Rolinde Weide neemt hamer over

NIEUWE VOORZITTER CLUB VAN 100 GRONINGEN

29 januari 2018

Sinds afgelopen januari is Rolinde Weide de nieuwe voorzitter van de Groninger Club van 100. Zij neemt de voorzittershamer over van Jaap Borg, die vanaf het prille begin de Club in haar oprichting heeft geleid. En ook sturing en richting heeft gegeven. Jaap bleek een onvermoeibaar aanjager en ledenmagneet. Zijn duw- en trekwerk tijdens de opstart was legendarisch, zijn netwerk duizelingwekkend en zijn enthousiasme aanstekelijk en onuitputtelijk.

De functie van Voorzitter bleek echter onverenigbaar met zijn nieuwe taak als Wethouder Economische Zaken in Midden-Groningen. Dus met lede ogen zag de kersverse Club haar inspirerende voorman vertrekken. Maar, als snel bleek Rolinde Weide een verrassend goeie vervanger.

Rolinde is in het dagelijks leven directeur van het Stedelijk Netwerk Groningen-Assen. En Bestuurslid Groningen VVD RegioNoord. In een vroeger leven was ze politiek adviseur van Minister Schultz van Haegen. Met andere woorden: beter kan de Club zich niet wensen. Rolinde heeft al aangegeven van de ledenwerving een speerpunt te gaan maken. Want de Club van 100 – vorig jaar opgericht – beschikt inmiddels over ongeveer 40 leden. En dat is zeer verheugend. Maar, het moeten er wel 100 worden. Je bent niet voor niets een Club van 100…..