MINISTER WIEBES DRUKT OP DE JUISTE KNOPPEN


Voorzitter Statenfractie Mirjam Wulfse:

MINISTER WIEBES DRUKT OP DE JUISTE KNOPPEN

De kritiek van de VVD Statenfractie op Gedeputeerde Staten was, dat het vooral protesteerde en geen eigen plannen maakte. Daar is volgens Mirjam Wulfse nu verandering in gekomen: “De problematiek is nu door het Ministerie goed opgepakt. Uit alles blijkt dat minister Wiebes goed luistert en voortvarend grote stappen zet. Het Rijk helpt de Provincie nu om dit vorm te geven.”

Mirjam Wulfse: “Erik Wiebes is volstrekt duidelijk en hij reageert in dit Mijnbouwdossier met veel oog voor de Regio. Alles wat met de NAM geregeld moet worden is nu een zaak van het Rijk. Dat is nu eindelijk werkelijkheid. Onze lijnen met het Ministerie zijn kort en goed. Als Bestuurders gewoon hard aan de slag gaan, kan de negatieve energie omgezet worden in concreet bouwen. In creatieve oplossingen, een Groninger School en een bloeiende energie-economie. Dat hebben we keihard nodig.”

Maar de VVD Statenfractie wil het daar niet bij laten: “Samen met de VVD Stadsfractie roepen wij andere VVD-fracties op om belemmerende regels ten aanzien van herstel en versterking mijnbouwschade te melden. Moet er gesloopt of herbouwd worden? Vrijstaand of tussenwoningen? Aan- en afvoerroutes tijdelijk aangelegd? Zijn er provinciale of gemeentelijke regels, beperkende bestemmingsplannen die in de weg zitten en vertragen? Meld ze ons!”

Reacties zijn welkom bij: elisabethakkerman@raad.groningen.nl en mirjamwulfse@gmail.com

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, tips of klachten? Neemt dan contact op met het bestuur.

Bestuur
Statuten &Huishoudelijk Regelement
Disclaimer

NIEUWSBRIEF

Overzicht van nieuwsbericht artikelen

Achtergrond en meningen

Overzicht artikelen

Archief


Aankomende evenementen

Geen evenementen


Agendapunt doorgeven

Naar volledige agenda