BESTUURSLID ROLINDE WEIDE


aangenaam kennismaken:

BESTUURSLID ROLINDE WEIDE

Maar het is meer dan dat: de waarden van de VVD zitten in haar genen. Het is ook echt haar eigen overtuiging, haar eigen keuze. Ze is geboren in Leeuwarden uit Drentse ouders, maar groeide op in Groningen. “Dan kun je mij toch oprecht een Noordeling noemen, of niet?” In Haren heeft ze ook het grootste deel van haar jeugd doorgebracht. Toen ze ging studeren is ze uit het Noorden vertrokken. Ze ging eerst een jaar naar Frankrijk om “een beetje volwassen te worden” om daarna haar studie Frans en Europese studies in Amsterdam af te maken. Leuk detail is dat haar eindscriptie ging over de vergelijking tussen het Frans en het Nederlandse liberalisme in de periode 1830 tot 1848.

Aan het eind van haar studie kreeg Rolinde een baan als persoonlijk medewerker van het Drentse Tweede Kamerlid Pieter Hofstra. Dit heeft ze twee jaar gedaan, om daarna nog twee jaar als beleidsmedewerker Verkeer en Waterstaat bij de VVD-fractie in de Tweede Kamer aan de slag te gaan. Haar loopbaan vervolgde zich bij het ministerie van VROM, waar ze verschillende functies bekleedde. Uiteindelijk werd ze politiek assistent van Melanie Schultz tijdens Rutte I en II.

Ondertussen ontmoette ze in 2000 haar man Jelle tijdens een zeiltocht: “Onze gemeenschappelijke passie. Lekker op het water en genieten van de natuur en de vrijheid.” Voor hem verhuisde ze naar Rotterdam waar ze nog een poos in de deelraad plaatsnam. Toch bleef het Noorden lonken. Dus besloten ze terug te gaan. Ze kochten een huis in Haren.

Hier is ze vertrouwd en als een vis in het water. Ze vindt Groningen prachtig. De combinatie van de dynamiek in de stad en de ruimte om haar heen. Ze geniet volop.
Ondertussen heeft ze een mooie functie (Directeur Stedelijk Netwerk Regio Groningen-Assen) en heeft ze plaatsgenomen in ons bestuur van Regio Noord. Hier onderhoudt ze zeer actief de contacten met de Groningers. We zijn trots en blij haar in het midden te hebben.

Haar grootste liberale waarde? “Vrijheid! Op de voet gevolgd door verdraagzaamheid. Dat je mag zijn wie je bent, en ook de ander accepteert als individu. Daarnaast vind ik de liberale kijk op de samenleving heel belangrijk. Ik wil graag dingen mogelijk maken, dingen oppakken en denk in kansen. Dat past erg bij onze liberale partij.”

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, tips of klachten? Neemt dan contact op met het bestuur.

Bestuur
Statuten &Huishoudelijk Regelement
Disclaimer

NIEUWSBRIEF

Overzicht van nieuwsbericht artikelen

Achtergrond en meningen

Overzicht artikelen

Archief


Aankomende evenementen

Geen evenementen


Agendapunt doorgeven

Naar volledige agenda