ALV Nieuwe Stijl blijkt succesformule


zaterdag 28 oktober in Hoogkerk

ALV Nieuwe Stijl blijkt succesformule

28 oktober 2017

Het moet gezegd: de ALV Nieuwe Stijl die het Regiobestuur heeft ingevoerd, blijkt een succesformule. Niet alleen waren bij elkaar ruim 100 leden (en soms ook niet-leden) naar Van der Valk Hoogkerk getogen. Maar zij kregen ook nog eens een plezierig, afwisselend en inhoudelijk ijzersterk programma voorgeschoteld. Een uiterst geslaagd experiment.

ALV
In de ochtend waren er een 5-tal Commissie-vergaderingen. Handig en efficiënt, dat scheelt weer een hoop vergadertijd. Daarna mocht Voorzitter Ton Baas de Ledenvergadering in goede banen leiden. Dat deed hij met speels gemak en op aanstekelijke wijze. Lenig manoeuvreerde hij de zaal langs de agendapunten. Waarbij hij voortdurend humor en vastberadenheid wist af te wisselen.

Betty de Boer
Hij diende zelfs de vergadering op te rekken – nog nooit vertoond! – om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen van Betty de Boer. Immers, die was met kennisgeving verlaat. Haar diende sowieso op gepaste wijze dank te worden gezegd voor haar enorme inzet voor de Noordelijke VVD. Maar gelukkig, ze blijkt zich op andere fronten al weer voor de Partij sterk te maken.

Bestuur compleet
Daarnaast werd ook afscheid genomen van Bestuurslid Petra van der Sloot als politiek vertegenwoordiger van de VVD Fryslan. Gelukkig konden er ook 2 nieuwe Bestuursleden worden ingehaald. Zowel Rolinde Weide (Bestuurslid VVD Groningen) en Jaap Boerema (Bestuurslid Opleiding & Training) werden met algemene stemmen gekozen. Het Bestuur is compleet!

Lunch
Daarna was het besloten en officiële gedeelte afgelopen en kon het gezelschap aan een welverdiende lunch. Voor eigen rekening weliswaar, want het Bestuur beschikt niet over een goed gevulde schatkist. Dat had Penningmeester Hans Ronde de vergadering zojuist in een financieel overzicht duidelijk weten te maken. Het mocht de pret niet drukken.

Streng doch rechtvaardig
Daarna nam Marc Muntinga de leiding van de bijeenkomst over. Vaardig en lichtvoeting, streng doch rechtvaardig introduceerde hij de gasten, poneerde hij stellingen, leidde hij de discussie en liet hij de zaal aan het woord. Met als eersten de politieke vertegenwoordigers: Tanja Klip voor de Eerste Kamer, Arno Rutte en Aukje de Vries voor de Tweede Kamer (Erik Ziengs had helaas vanwege ziekte verstek moeten laten gaan…) en afsluitend de 3 Statenfractiedames. Met tussendoor ook nog Europarlementariër jan Huitema. Onaangekondigd, naar daardoor niet minder welkom.

Heikele onderwerpen
Een prachtige gelegenheid voor iedereen om direct kennis te nemen van de politieke ontwikkelingen op alle niveaus. En daar direct vragen over stellen. Waarvan veelvuldig en dankbaar gebruik werd gemaakt. Alle heikele onderwerpen passeerden de revue. Van de Sleepwet tot de verhogingen van de BTW, de veranderingen in het Belastingstelsel, de oplopende kosten in de gezondheidszorg, de circulaire economie, de aanstaande vergroening, de mestwetgeving, de windmolens en – uiteraard – de Groninger aardbevingsschade. Want dat mag in geen enkele Noordelijke discussie ontbreken.

Met hart en Ziel
Daarna was het de beurt aan Stef van der Ziel om de zaal op sleeptouw te nemen. Met zijn uitgebreid verhaal over de opzet, de achtergrond en de resultaten van de TopDutch-campagne. Ooit opgezet als speelse manier om Tesla naar het Noorden te krijgen. Maar uiteindelijk uitgemond in een Noordelijke bewustwordingscampagne die iedereen bewust heeft gemaakt van hetgeen het Noorden allemaal aan unieke vestigingsfactoren te bieden heeft.

Woeste plannen
Een campagne die nu nog nadreunt in Palo Alto California. En die nog de nodige spin off te wachten staat. Waaronder, als het aan Stef ligt (en het ligt aan Stef), een permanente lobbykroeg in Den Haag, een uitbreiding van de nieuwe Silkroad van China naar het Noorden (the Milkroad), een wervingscampagne onder het Britse bedrijfsleven en uiteindelijk de realisatie van een Noordelijke specialisatie in energietransitie en digitalisering. Stef van der Ziel maakte resoluut aan het spreekwoordelijke minderwaardigheidsgevoel van de gemiddelde Noordeling een einde. Want hij heeft niet alleen woeste plannen, hij blijkt ze in de praktijk nog waar te kunnen maken ook!

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, tips of klachten? Neemt dan contact op met het bestuur.

Bestuur
Statuten &Huishoudelijk Regelement
Disclaimer

NIEUWSBRIEF

Overzicht van nieuwsbericht artikelen

Achtergrond en meningen

Overzicht artikelen

Archief


Aankomende evenementen

Geen evenementen


Agendapunt doorgeven

Naar volledige agenda